De Oosterweelverbinding in Antwerpen

De Oosterweelverbinding in Antwerpen gaat veel verder dan alleen het tijdelijk sluiten van de ring. Met deze verbinding wordt er ademruimte gecreëerd op en naast de weg. Oftewel er wordt een nieuwe stad gebouwd: ‘een groene stad’. Onze 010Consultant en 010Engineer Ruben van Dam heeft een mooie positie weten te bemachtigen binnen dit project.

Project oosterweel verbinding:

De Oosterweelverbinding is een onderdeel van ‘De Grote Verbinding’. Door de Oosterweel te bouwen maken wij de Antwerpse Ring volledig rond. Met een reeks nieuwe tunnels zowel onder de Schelde als het Albertkanaal en de extra knooppunten, zorgen wij voor een betere spreiding van het verkeer.

Zo zie je dat 010Engineers ook over de grens keihard bezig is met gerse projecten. We gaan nu in op onze 010Engineer Ruben en zijn ervaringen bij zowel 010Engineers als het project.

Ruben van Dam (24): “Tijdens mijn afstuderen voor de hbo-studie ‘Civiele techniek’ in 2021 liepen Ruud en ik elkaar tegen het lijf. Na het behalen van mijn diploma ben ik vervolgens gaan werken bij Van Oord. Ik ben daar in totaal 3 jaar werkzaam geweest bij verschillende projecten, o.a. Dijkversterking Hansweert en de Schuifaanslagen Oosterscheldekering. Echt gave projecten waarbij ik mij heb gespecialiseerd in de procesbeheersing van projecten. I love Relatics.

Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest bij Van Oord heb ik besloten om een ‘Next step’ te nemen in mijn carrière en heb ik contact gezocht met Ruud en nu gaan we samen de afdeling Consultancy verder opzetten en uitbouwen binnen 010Engineers. Momenteel werken er 4 engineers bij de afdeling Consultancy. Zelf werk ik natuurlijk ook nog als consultant voor 010Engineers en werk ik in Antwerpen voor het project ‘De Oosterweelverbinding’.

Mijn werkzaamheden zijn het ondersteunen van de afdeling projectbeheersing op het gebied van ontwerp. Hierin zijn we bezig met het afronden van de DO(definitief ontwerp) fase. Ook coördineer ik het proces kabels en leidingen, voorafgaande werken en stem ik het raakvlakmanagement tussen verschillende interne aannemers af.”

Met trots werkt Ruben als 010Engineer aan deze verbindingen in Antwerpen en streeft hij uiteraard naar een succesvol project!