Maak kennis met Ton, onze 010Engineer

Graag willen we je voorstellen aan een van onze fijne collega’s binnen 010Engineers, Ton. Hij is al 2 jaar werkzaam bij 010Engineers.

In de bouw en infra branche werken wij samen met de leukste opdrachtgevers waardoor we onze kandidaten de gaafste projecten kunnen aanbieden.
Zo hebben we Ton kunnen detacheren bij een tof project. Hij is projectleider bij het Haarlemmermeer scholen-programma.

Maar om je nog een beter beeld te geven van wat 010Engineers hierin bijdraagt, laten wij graag onze 010Engineers zelf aan het woord.

Kun je iets vertellen over het project waar je nu aan bezig bent?

“Ik ben vanuit 010Engineers als Projectleider gestationeerd bij de Gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp. Hier ben ik onder andere betrokken bij meerjarig  Haarlemmermeer scholen-programma. Haarlemmermeer bestaat uit ca. 35 woonkernen, waarbij Hoofddorp en Nieuw-Vennep de grootste steden zijn. Al die woonkernen moeten worden voorzien v

 

an schoolgebouwen. Verder moet er vooruit gekeken worden naar de groei van Hoofddorp, want er zijn ca. 30.000 toekomstige woningen voorzien waarbij ook de nodige maatschappelijke voorzieningen noodzakelijk zijn.

Een van de projecten waar ik mee bezig ben is een nieuwe middelbare school in Lincolnpark. Lincolnpark is een nieuwe en bijzondere wijk in Hoofddorp, met zeer ambitieuze duurzaamheidsambities. Deze wijk is een bewuste keuze als een groene en waterrijke omgeving. De focus ligt op duurzaamheid met het gebruik van duurzame materialen en slimme oplossingen voor water- en energievoorzieningen.

Tevens wordt er een sporthal gerealiseerd, geschikt voor het bewegingsonderwijs van de kinderen van de  school, maar tevens de basis moet worden voor diverse sportverenigingen. De maatvoering van deze sporthal is gebaseerd op de richtlijnen van de verschillende sportbonden, waardoor er wedstrijden op landelijk/regionaal niveau kunnen worden gespeeld. Uiteraard zijn de duurzaamheidsaspecten, zoals Nul-op-de-Meter, toepassing van duurzame materialen, demontabel/herbruikbaarheid, etc. in opgave meegenomen.

Daarnaast heb ik gewerkt aan een bijzonder project in de zomerperiode van 2023. Hierin hebben we in nauwelijks 4 maanden een compleet nieuwe school van 600 m2 gerealiseerd. Dit is voor internationale nieuwkomers gerealiseerd en opgebouwd uit gebruikte Modulaire Units.

Verder ben ik projectleider van Kleinschalige woningbouwprojecten, bedrijventerreinen rondom Schiphol. Recreatiegebieden en energietransitie.

Kortom, te leuk om hierbij aangesloten te zijn.”

 

Wat maakt het project zo interessant?

“Wat mijn werk zo interessant maakt is de verscheidenheid aan projecten. Iedere dag is opnieuw verassend en uitdagend. Verder heb ik het gevoel om daadwerkelijk iets te doen voor de kwaliteit van wonen en werken binnen de Gemeente.”

 

Wat maakt het leuk om via 010Engineers aan je opdrachten te komen/bij ons te werken?

“Ik vind het bijzonder leuk om deel uit te maken van een club in de zogenaamde pioniersfase waarbij soms snel en pragmatisch moet worden gehandeld. Een groep van jonge enthousiaste mensen, met veel kennis die vooruit willen.

Ook vind ik het leuk om als een stabiliserende factor binnen teams, mijn steentje bij te dragen. Immers mijn toegevoegde waarde voor de gemeente wordt steeds duidelijker zichtbaar en leidt hopelijk tot continuering van mijn inzet voor de Gemeente en daardoor ook voor 010Engineers.”