Maak kennis met Robbert, onze 010 Interim Engineer

010Engineers is een Werving en Selectie, Detachering  en Consultancy bureau zijn in de Bouw & Infra.

In deze branche werken wij samen met met de leukste opdrachtgevers en daardoor onze kandidaten de gaafste projecten kunnen aanbieden. Of dat nou op interim basis is, werving & selectie of via een vast dienstverband bij 010Engineers, de keuze is aan jou!

Maar om je nog een beter beeld te geven van 010Engineers laten wij graag onze 010Engineers zelf aan het woord.

Dit keer is het de beurt aan Robbert, via ons aan de slag als 010 Interim Engineer.

Wat maakt het project waar je nu voor werkt zo interessant?
De opdrachtgever waarvoor ik werk, loopt voorop in de aanpak van de woningcrisis waardoor ik mij nu onder andere bezighoud met het optoppen van bestaande woongebouwen.

Wat was jouw grootste uitdaging in jouw werk en hoe heb je die overwonnen?
Projecten met uitbreidingen of verbouwingen aan bestaande gebouwen vragen om een andere aanpak dan nieuwbouw. Zeker ook wanneer de verbouwingen plaatsvinden in bewoonde staat. Binnen de organisatie was ruimte om vooraf na te denken over een goede aanpak. Hierdoor zijn al liggende initiatieven opnieuw en anders beoordeeld.

     

Wat vind jij de belangrijkste vaardigheden die een goede engineer nodig heeft?
Een engineer dient zelfstandig te kunnen werken en dient een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben in de projecten waarmee hij bezig is. Die eigenschappen zijn relevant voor zowel de opdrachtgever als ook voor ‘’detacheerder’’ 010 die immers ook een visitekaartje wil kunnen afgeven. Natuurlijk is het ook prettig wanneer je een 010 engineer detacheert en deze ook nog sympathiek, sociaal, welbespraakt en politiek gevoel heeft maar zelfstandig werken en het nemen van verantwoording voor je daden wegen naar mijn mening het zwaarst.

Welk advies zou je geven aan iemand die net begint in dit vakgebied?
Iemand die zich voor het eerst laat detacheren, zou ik adviseren om goed navraag te doen hoe de overlegstructuur binnen een organisatie werkt. Werkt men pragmatisch en wordt periodiek d.m.v. voortgangsgesprekken of documenten geëvalueerd? Of ben je volledig vrij en verwacht men resultaat na x periode zonder verdere afstemming. Dat is wezenlijk van belang voor hoe jij als persoon optimaal functioneert.

Kan je in max. 3 zinnen vertellen wat je van 010Engineers vindt en of je ons zou aanbevelen bij andere kandidaten?
010Engineers is een jonge organisatie die veel tijd besteedt aan het welzijn van de door hen gedetacheerden. Dit doen zij op een enthousiaste manier die wat mij betreft vooral laagdrempelig en zonder verplichtingen moet blijven plaatsvinden. Uiteindelijk ben je namelijk werkzaam voor een opdrachtgever en daar ligt het wederzijdse belang om het beste deel van jezelf te laten zien. Al eerder in mijn carrière ben ik eens gedetacheerd geweest vanuit een andere organisatie en destijds was het contact geforceerd. Dan kun je contact beter nalaten en slechts als tussenpersoon dienen. Bij 010Engineers heb ik inmiddels gemerkt dat hun betrokkenheid echt is en dat siert hen.

Ben je benieuwd wat 010Engineers voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Ruud van Eck!
06 – 41 56 10 78            Ruud@010engineers.nl

Tot snel!